Vuursteenmijnen Rijckholt

Prehistorische Vuursteenmijnen Rijckholt

De vuursteenmijn is weer open voor bezoekers.

Ieder jaar van 1 april tot en met 31 september kunnen bezoekers dit prehistorische monument bezoeken met een gids.

Een van de weinige mogelijkheden in Nederland om heel kort bij de prehistorische mens te komen!

Meer achtergrondinformatie over de vuursteenmijnen? Dan volg deze link.

Hoe kan ik de mijn bezoeken?

Er zijn drie mogelijkheden voor een bezoek:

1: Reguliere woensdagavond excursies. In 2017 op 19 april, 3 mei, 17 mei, 7 juni, 21 juni, 5, 12, 19 en 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, 6 september en 20 september.

2: Educatieve excursies voor bovenbouw lagere school. Voor boekingen, zie hieronder

3: Speciale excursies voor familieuitjes, bedrijfsuitjes, onderzoeksgroepen, etc.

Zijn er zaken waarmee ik rekening moet houden?

De excursies beginnen vanaf de grote parkeerplaats bij Cafe Riekelt in Rijckholt, Rijksweg 186, 6247 AN Rijckholt. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

De excursie bestaat uit een 2 tot 2.5 uur durende wandeling waarvoor goede wandelschoenen en wandelkleding nodig zijn. Voor het bezoek aan de vuursteenmijn zijn geen speciale zaken nodig. Er is voldoende verlichting en er wordt niet geklommen of gekropen.

Deelnemers aan de excursie dienen goed ter been te zijn, de excursie is niet geschikt voor minder valide deelnemers. Kinderen zijn zeer welkom.
De mijn heeft een constante temperatuur van 11 graden, warme kleding, ook in de zomer is dus noodzakelijk.
Honden zijn alleen aangelijnd toelaatbaar.

Hoe kan ik reserveren?

U kunt via de site van het VVV Zuid-Limburg reserveren voor de reguliere Woensdagavond excursies.

Volg deze link voor reserveren bij het VVV.

Wilt u graag een educatieve of speciale excursie? Dan kunt u via vuursteenmijn@vanschaikstichting.nl ons een bericht sturen.

Bellen kan ook, via 043-3672584.

Samenwerkingspartijen betrokken bij de vuursteenmijnen:

- Stichting Ir. D.C. van Schaik
- Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven (SOK)
- Staatsbosbeheer
- Eetcafe Riekelt